Groepsfoto’s in coronatijd: ja, dat kan!

Groepsfoto’s in coronatijd: ja, dat kan!

“We willen een groepsfoto maken, maar kan dat eigenlijk wel nu met corona?”, die vraag kreeg ik laatst. Het antwoord: Ja!

De heilige anderhalve meter afstand stelt alle branches voor uitdagingen. Ook de fotografie. Zeker als het gaat om groepsfoto’s vraagt het om creatief denken en een nieuwe aanpak. Laat dat nu net zijn waar mijn hart sneller van gaat kloppen! 

Uit de hoogte
Een leuke ‘anderhalvemeteroptie’ voor groepsfoto’s vind ik een foto vanuit hoogte. Ik klim op een trap en fotografeer de groep van boven. Zo kun je eenvoudiger afstand bewaren, terwijl iedereen goed zichtbaar blijft. Dit deed ik onder andere bij Den Hoed Aannemers, waar ik een teamfoto maakte ter gelegenheid van het 85-jarig jubileum. We plaatsten de bedrijfsbussen op het einde van het terrein, om de locatie mooi te kaderen.

De zigzag
Voor kleinere groepen is ‘de zizag’ een uitkomst. De naam zegt het al, ik stel de mensen op in een zigzag-patroon. Zo kun je anderhalve meter afstand bewaren en toch ook een beetje compact bij elkaar blijven staan. Dit deed ik bij de lancering van de nieuwe website van Ondernemershuis Altena (zie foto boven). Ik koos een standpunt vanaf de zijkant, waardoor het beeld extra dynamisch wordt. Zo zie je: groepsfoto’s kunnen gewoon! 🙂

Den Hoed Aannemers
Den Hoed Aannemers uit Bergambacht viert het 85-jarig jubileum.
ERM magazine
Prev MARIJKE fotografeert. in ERM magazine

Comments are closed.